Podotherapie

Jenneke Blom is op 1 februari begonnen als podotherapeut bij gezondheidscentrum Charley Toorop. U kunt iedere woensdag tussen 8.00 en 17.00 uur op afspraak bij haar terecht met klachten aan uw voeten en alles wat daarmee verband houdt. Jenneke is de opvolger van Jeroen Cornegoor die bij Voetencentrum Wender regioleider Rotterdam is geworden. lees verder

Wat kan Jenneke voor u betekenen? “Het leukste aan mijn vak is de afwisseling, in soorten klachten en in mensen. Van diabetesvoeten, klachten aan het bewegingsapparaat en blessures tot pijn in uw rug, knie, heup, benen en voeten, hernia, ischias, reuma, standafwijkingen en nagelproblemen. Samen met u ga ik op zoek naar de oorzaak en de beste behandeling van uw klachten. Verder geef ik voetverzorgings- en schoenadviezen, gericht op uw situatie. Het maakt nogal uit of u veel hardloopt, liever wandelt of vooral op kantoor zit. Geen patiënt is hetzelfde. Ik behandel kinderen, jongeren en volwassenen. Hier in Rotterdam zijn de mensen recht voor zijn raap en daar houd ik van.”

Het vak van podotherapeut was een totale ommezwaai voor Jenneke. “Ik ben op mijn 17 e bij de Koninklijke Marechaussee gaan werken. Binnen Defensie heb ik allerlie functies gehad, studies gedaan en bij specialistische eenheden gewerkt.  Toen er een ‘medic’ nodig was, kwam ik voor het eerst in aanraking met gezondheidszorg. Dat trok mij wel. Ik ben onder andere zes maanden in Afghanistan op missie geweest en had daar als neventaak ‘combat life saver’. Toen was ik helemaal om en wilde verder in de gezondheidszorg om meer voor mensen te kunnen betekenen.

Ze heeft verschillende opleidingen en functies de revue laten passeren en gekozen voor podotherapie. “Het is een jong vak dat nog volop in ontwikkeling is. Verder leert de ervaring dat mensen vaak (te) lang doorlopen met klachten terwijl we u als podotherapeuten vaak met relatief kleine aanpassingen of ingrepen snel veel verbetering kunnen bieden. Wat ik ook heel leuk vind, is dat we zowel in de eerste- als de tweedelijnszorg werken. Zo heb ik met mijn hbo-diploma podotherapie op zak in het LUMC de wondpoli gedaan.”

Jenneke werkt een dag bij ons gezondheidscentrum en drie dagen bij gezondheidscentra in Zoetermeer en Vlaardingen. Verder is ze bezig met een master managementwetenschappen/bestuurskunde. “Management in de gezondheidszorg is complex en dat boeit me. Ik werk graag in een gezondheidscentrum met alle zorgverleners onder één dak. Huisartsen, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners; we kunnen altijd bij elkaar aankloppen. Hier bij Charley Toorop heerst echt een sfeer van ‘we leveren de zorg met elkaar’. Ik heb fijne collega’s, heel open en toegankelijk. Dat werkt voor ons, maar ook voor de patiënt heel prettig en efficiënt.”

Uw huisarts of fysiotherapeut kan u doorverwijzen, maar u kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken met een podotherapeut. Alleen als u diabetes heeft, is een verwijzing nodig. De consultkosten worden dan vergoed vanuit uw basisverzekering. Of u of uw kind voor vergoeding van de behandeling van andere klachtenkomt, hangt af van uw aanvullende verzekering. Wilt u meer weten of een afspraak maken? Kijk op www.podotherapeut.nlmail naar info@podotherapeut.nl of bel 088 – 454 77 00.

 

terug naar boven