Algemene informatie

 

Openingstijden
Het gezondheidscentrum is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur. De centrumassistentes zijn bereikbaar onder telefoonnummer 010 – 4555888, keuze 3. Voor spoed kunt u de 1 indrukken. Ook kunt u 24 uur per dag via de website afspraken maken voor het spreekuur. 

Spreekuur
U kunt tussen 8.00 en 17.00 de assistente telefonisch bereiken. Voor het maken van afspraken kunt u het beste in de ochtend bellen. In de middag, tussen 14 en 16 uur, kunt de assistente bellen voor uitslagen. Er zijn zowel ’s ochtends als ’s middags  spreekuren. U kunt alleen gebruikmaken van deze spreekuren als u een afspraak heeft gemaakt. De assistente vraagt altijd naar de reden van uw bezoek om een inschatting te maken van de tijd die een huisarts of andere zorgverlener voor u moet vrijmaken. Hiermee hopen we lange wachttijden te voorkomen. Bent u verhinderd? Laat het ons dan minimaal 24 uur van tevoren weten. Ook als u te laat bent, horen wij het graag. Wij kunnen dan eventueel een nieuwe afspraak voor u plannen. Geeft u uw verhindering niet tijdig door, dan zijn wij genoodzaakt de afspraak bij u in rekening te brengen. Dit ‘no show’ tarief is 10 euro. U krijgt dit bedrag niet terug van uw ziektekostenverzekeraar en dit is dus voor uw eigen rekening.

Huisbezoek
Tussen 8.00 en 10.30 uur kunt u bellen voor een huisbezoek. De huisartsen leggen huisbezoeken af tussen 12.00 en 14.00 uur.

Herhaalrecepten
Herhaalrecepten kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, bestellen. U kunt dit via de website van de apotheek (link) doen of u belt het telefoonnummer 088 – 0800 200. U krijgt dan een computerstem te horen. Deze vraagt u uw geboortejaar in te toetsen en af te sluiten met een hekje. Daarna krijgt u de vraag om het herhaalnummer dat op uw laatste medicijndoosje staat in te toetsen en ook dit moet u afsluiten met een hekje. U toetst alle gegevens in en hoeft dus niets in te spreken.

Op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur kunt u ook altijd uw herhaalrecept aanvragen bij de balie van de apotheek.

Een andere mogelijkheid is dat u het gezondheids- centrum belt, telefoonnummer 010 – 455 58 88, keuze 2. U krijgt dan een bandje waarop u luid en duidelijk uw naam, geboortedatum, huisadres en gewenste medicatie moet inspreken. Bestelt u voor 10.00 uur uw medicijnen, dan kunt u de volgende werkdag na 14.00 uur uw medicijnen ophalen bij de door u gekozen apotheek.

Uitslagen
Uitslagen van diverse onderzoeken kunt u tussen 14.00 en 16.00 uur opvragen bij onze centrumassistenten.

Dienst- en waarnemingsregeling binnen en buiten openingstijden
Is uw huisarts afwezig, dan neemt een van de andere huisartsen de praktijk tussen 8.00 en 17.00 uur waar. Buiten de openingstijden, in het weekend en op feestdagen kunt u voor spoedgevallen terecht bij de huisartsenpost van het IJssellandziekenhuis, telefoonnummer 010 – 279 92 62.

Opname

Om de kwaliteit van onze zorg te waarborgen en waar nodig te verbeteren worden alle telefoongesprekken die onze centrumassistenten voeren op band opgenomen. Aan de hand van deze bandopnames analyseren we de manier waarop u te woord wordt gestaan en bepalen we op welke gebieden extra opleiding of training gewenst is.

terug naar boven