Wat verandert er in 2017 in uw apotheek?

Uw apotheek in 2017

Apotheker Martien Snoeren zet de veranderingen in de apotheek voor u op een rij.

  • Voor verzekerden van het Zilveren Kruis verandert er niets, maar als u bij VGZ of IZA bent verzekerd dan mag de apotheek niet meer rechtstreeks uw incontinentiemateriaal declareren. “Wij hebben het nu zo geregeld dat we kunnen blijven leveren, maar dat de declaratie via Pluriplus Direct loopt. Ook de intakegesprekken gaan voortaan via Pluriplus Direct en niet meer via Tena Consult.”
  • Ook in 2017 veranderen er vergoedingen, maar nog niet alles is bekend. “We weten al wel dat crèmes en zalven die ureum bevatten zoals calmurid crème niet meer vergoed worden.”
  • BENU Apotheek Charley Toorop wordt weer Apotheek Charley Toorop, zoals ook BENU Apotheek Zevenkamp weer gewoon Apotheek Zevenkamp wordt. “De apotheken hebben onlangs bericht gekregen van de Autoriteit Consument & Markt dat in er in de regio Alexander te veel BENU apotheken komen nu ook alle Mediq apotheken BENU zijn geworden. Als gevolg daarvan heeft BENU ons franchisecontract opgezegd. Behalve de naam verandert er bij onze apotheken in Zevenkamp niets.”
  • Net als dit jaar gaan de apothekers in 2017 vaker patiënten bellen om hun medicatie te bespreken. “Dit doen we niet alleen omdat de Inspectie dat van ons verwacht, maar ook omdat we daarover afspraken hebben gemaakt met de meeste zorgverzekeraars. De vergoeding daarvoor zit in de basisverzekering en u betaalt hiervoor dus niets extra’s.” Heeft u behoefte aan een medicatiegesprek, dan kunt u zich aanmelden via 010 – 455 34 72.
  • Voor medicijnen die u voor het eerst voorgeschreven krijgt, kunt u naast de papieren bijsluiter zonder extra kosten gebruikmaken van de Kijksluiter. “Deze digitale bijsluiter is een aanvulling op de informatie die u al van ons in de apotheek krijgt. In een tekenfilmpje legt een apothekersassistente uit hoe u uw medicijn gebruikt. U kunt de Kijksluiter thuis op uw gemak bekijken en daarbij ook uw taal kiezen. Als u hiervan gebruik wilt maken, vragen we u om dit te melden als u bij ons uw recept inlevert.” U kunt ook gratis een geneesmiddelen app uit de Appstore of Playstore downloaden met goede informatie over uw geneesmiddelen. De app heet Appotheek (met 2 p’s) en is op elk moment beschikbaar. “Daarnaast gaan wij kosteloos een verwijzing met filmuitleg meegeven bij de nieuwe inhalatieapparaatjes. Ook dan kunt u thuis nog eens rustig en zo vaak als u wilt de instructie bekijken. Stuk voor stuk zijn dit handige aanvullingen op de informatie die wij u geven om u te helpen uw medicijn goed te gebruiken.”


terug naar boven