Nieuwe verloskundige

Een nieuw gezicht bij Een Goed Begin

In november studeerde ze af als verloskundige en op 1 januari ging Emma Dieleman aan de slag bij Verloskundige Praktijk Een Goed Begin. Ze woont in Ommoord en kent de omgeving als haar broekzak.

Emma voelt zich helemaal thuis bij Verloskundige Praktijk Een Goed Begin. “Mijn collega’s Simone Valk, Suzanne van Houten, Jacolien Rijsdijk, Jacco van der Vlugt, Sylvia van Dessel en ik staan voor hoogwaardige, veilige zorg. We vormen een goed team, de onderlinge sfeer is open en we houden elkaar scherp. We doen het echt met elkaar en proberen zo veel mogelijk mee te gaan in uw wensen. Als u zich prettig voelt tijdens uw zwangerschap en bevalling heeft dat voor nu en later een positieve invloed op u en uw kind.”

Rust, steun en vertrouwen

Als onderdeel van de zorg biedt Verloskundige Praktijk Een Goed Begin u naast de twee reguliere echo’s de mogelijkheid voor een extra echo bij acht weken zwangerschap. “Wij maken alle echo’s zelf. Verder geven we advies over leefstijl, kraamzorg en zwangerschapscursussen. Suzanne is draagdoekconsulent en we hebben een borstvoedingscertificaat. Met onze Orfeus voor zwangeren app kunt u altijd via uw smartphone of tablet bij de actuele gegevens van u en uw zwangerschap. Bent u aan het bevallen, dan kunt u met onze partogram app de voortgang vanaf de eerste wee tot aan de geboorte bijhouden. Bent u nog niet zwanger, maar wilt u dat worden, dan bent u van harte welkom op ons kinderwensspreekuur. Binnen ons team hebben we ieder onze eigen kwaliteiten. Zo kunnen we u het beste bieden en is er altijd een verloskundige met wie u een klik heeft.”

Emma Dieleman

Emma Dieleman: “Als verloskundige maak je een bijzondere fase in het leven van mensen mee en dat maakt ons vak zo speciaal.”

edere donderdag van 8.30 tot 12.30 uur houdt een van de verloskundigen spreekuur op afspraak in ons gezondheidscentrum. “Ik vind het hier gezellig en warm. We hebben een goed contact met de huisartsen en fysiotherapeuten. De lijnen zijn kort en het contact is persoonlijk en dat werkt heel prettig.” Emma is trots als een kindje in de eerstelijnszorg wordt geboren en blij als de kraamvrouw zegt dat ze het zo fijn vindt hoe de bevalling is verlopen. “Als verloskundigen dragen we daar ons steentje aan bij met rust, steun en vertrouwen. Voor mij is het het allerbelangrijkste dat u met een goed gevoel kunt terugkijken op de bevalling. Daarbij is communicatie het sleutelwoord. We vragen u naar uw wensen en verwachtingen en stellen die centraal. We vertellen altijd eerlijk wat er gebeurt en gaat komen, zodat moeder en kind veilig en prettig door de zwangerschap en bevalling komen. Zijn er complicaties, dan komt de gynaecoloog in beeld. Als verloskundige maak je een bijzondere fase in het leven van mensen mee en dat maakt ons vak zo speciaal.”

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.eengoedbegin.nl.


terug naar boven