Nieuwe training mindfulness in najaar

‘Bewust leven in het hier en nu’

“We zijn vorig jaar begonnen met de training Mindfulness. Dit is een aandachtgerichte training om doelbewust te kijken, te ervaren zonder te oordelen en bewust te leven in het hier en nu,” vertelt poh ggz José Schipper. Zij is verantwoordelijk voor de intake en aanmelding voor de training en de organisatie ervan in samenwerking met Indigo Preventie. “Inmiddels hebben drie groepen van acht mensen de training gevolgd. Met succes. De deelnemers zijn stuk voor stuk enthousiast. Wat zij hebben bereikt? Dat varieert van meer rust ervaren, minder piekeren, beter omgaan met stress en beter concentreren tot meer genieten, effectiever werken, beter slapen, veerkrachtiger zijn, beter besluiten en beter ontspannen.”

Moment voor uzelf

De training Mindfulness valt onder de huisartsenzorg en kost u dus niets. De training wordt op een doordeweekse dag van 14.30 tot 16.30 uur met mogelijk wat uitloop gegeven door een trainer van Indigo en bestaat uit acht sessies. Die hebben ieder een eigen thema en beginnen met theorie over dat thema en het idee achter de oefeningen. “Daarna gaat de groep aan de slag, want mindfulness is veel oefenen en ervaren. Dat zet u vervolgens ook thuis voort. Mindful leven vraagt flink wat oefening om uw aandacht en de kwaliteit van uw aandacht te trainen. Het is daarom belangrijk dat u alle sessies kunt bijwonen en thuis de mogelijkheid en tijd heeft om te oefenen. Tijdens de trainingen delen de deelnemers hun ervaringen en die blijven binnen de muren van de trainingsruimte in ons gezondheidscentrum.”

Wilt u meer weten of zou u graag mee willen doen? “Bel dan met een van onze centrumassistenten. Zij noteert uw gegevens en ik bel u dan terug. In september nodig ik u uit voor een gesprek. Ik beantwoord uw vragen, geef informatie en kijk samen met u of de training voor u geschikt is. U kunt verschillende redenen hebben om de training te willen volgen: rouw, stress, angst, onrust, overbelasting, somberheid of de wens om bewuster te leven of het leven meer glans te geven.

De training moet passen bij uw situatie,” benadrukt José. “Verder vragen we van u dat u gemotiveerd bent om de training te volgen en dat u ook echt aan alle sessies kunt deelnemen. We starten vervolgens in oktober. De training is een mooi moment voor uzelf, om bij uw doen en laten stil te staan en om te oefenen zodat u uzelf meer rust geeft en daarmee meer rust krijgt in uw leven.”


terug naar boven