Nieuwe podotherapeut

‘Voeten zijn de basis’

“Mijn specialisatie is het gezond maken van voeten en alles wat daarmee verband houdt. Voeten zijn de basis, voor uw houding en voor uw been-, heup- en rugstand,” aldus podotherapeut Jeroen Cornegoor. “Zorgt u goed voor uw voeten, dan heeft dat een positieve invloed op uw hele lichaam. Veel klachten zijn te verklaren vanuit de voeten, maar vaak zijn mensen zich daar niet van bewust. Als podotherapeut ga ik samen met u op zoek naar de oorzaak van uw pijnklachten en behandel deze, bijvoorbeeld met speciaal op maat gemaakte zooltjes, maar ook met advies op het gebied van schoenen.”

Verhalen
Na de hbo-opleiding tot podotherapeut is Jeroen aan de slag gegaan bij Voetencentrum Wender. Sinds 1 oktober heeft hij spreekuur in ons gezondheidscentrum. U kunt om de twee weken op woensdag tussen 8.00 en 17.00 uur bij hem terecht. “Ik behandel kinderen, jongeren, volwassenen en sporters met blessures en (over)belastingsklachten. Hun klachten komen voort uit een niet goed functioneren of een afwijkende stand van de voeten. Maar ook mensen met diabetes, reuma, drukplekken en likdoorns kan ik helpen. Een voet is een prachtig samenspel van botten, gewrichten, banden, spieren en pezen en die moeten allemaal goed functioneren.”

Inmiddels is Jeroen twee jaar werkzaam als podotherapeut. “Ik wist al heel lang dat ik mensen wil helpen en dan is de zorg bij uitstek de branche om te werken. Het vak van podotherapeut is een mooie combinatie van zorg voor de patiënt en techniek. Ik ben nu bezig om een team op te zetten voor de regio Rotterdam waar ik sinds kort ook woon en hoop binnenkort iedere woensdag spreekuur te hebben bij gezondheidscentrum Charley Toorop. Het leukste aan mijn werk vind ik de communicatie met de patiënten. Ik ben enorm geïnteresseerd in hun verhalen en voel snel een klik. Geen mens is hetzelfde en dat maakt mijn baan zo boeiend.”

Vergoeding
Over gezondheidscentrum Charley Toorop zegt Jeroen: “De sfeer is goed en de lijnen met de huisartsen en fysiotherapeuten zijn kort. Ik krijg regelmatig patiënten doorverwezen via een huisarts of fysiotherapeut, maar u kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. Alleen als u diabetes heeft, is een verwijzing nodig. De consultkosten worden dan vergoed vanuit uw basisverzekering. Of u of uw kind voor vergoeding van de behandeling van andere klachten in aanmerking komt, hangt af van uw aanvullende verzekering. U vindt hierover meer informatie op onze website, maar u kunt ons ook bellen. Wij helpen u graag verder.”

Wilt u meer informatie of een afspraak maken?
Kijk op www.podotherapeut.nl,
mail naar info@podotherapeut.nl
of bel 088 – 454 77 00.

“Zorgt u goed voor uw voeten, dan heeft dat een positieve invloed op uw hele lichaam,” aldus Jeroen Cornegoor.


terug naar boven