Nieuw: oncologiefysiotherapie

Bijdragen aan de kwaliteit van leven

Marjolein Smits heeft een opleiding van vier jaar gedaan en kan echt wat betekenen voor u. “Dat kan tijdens de behandeling van de ziekte, in de herstelfase maar ook als u uitbehandeld bent en er geen herstel meer mogelijk is. Mijn doel is bij te dragen aan de kwaliteit van leven,” vertelt ze.

Als voorbeelden van klachten waarmee patiënten met een oncologische aandoening bij haar kunnen aankloppen, noemt ze onder andere vermoeidheid, pijn, vochtophoping, stug littekenweefsel en de afname van kracht en conditie. Naast fysieke klachten kunnen er ook op het psychosociale vlak problemen ontstaan. Hierin heeft de oncologiefysiotherapeut een signalerende en ondersteunende functie. “Ik kan allerlei soorten therapie bieden, variërend van behandelingen in de behandelkamer tot een trainingsprogramma in de oefenzaal. Ik maak samen met de patiënt een persoonlijk plan van aanpak om een zo goed mogelijk resultaat uit de behandeling te halen. En indien nodig verwijs ik mensen door naar bijvoorbeeld een psycholoog of diëtist.”

Als u mobiel bent, komt u naar de praktijk. Marjolein kan eventueel ook thuis behandelen als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen. Of de verzekering het vergoedt, is afhankelijk van enerzijds het type aanvullende verzekering en anderzijds de oncologische aandoening die het betreft. Advies is om dat van tevoren even te checken. Heeft u vragen? Aarzel dan niet contact op te nemen via 010 – 455 81 05 of www.fysionesse.nl/contact.

 


terug naar boven