Kinderfysiotherapie

‘Kinderen hebben de toekomst’
Kinderfysiotherapeut Quirine Plazier behandelt kinderen tot 18 jaar. Vanaf 14 jaar wordt gekeken naar de aard van de klachten en besloten of zij al dan niet bij een kinderfysio thuishoren.

Quirine Plazier

De vaste standplaats van Quirine is gezondheidscentrum Nesselande. “Voor veel mensen is het fijn een kinderfysio dichter in de buurt te hebben. Vandaar dat is besloten dat ik een dag per week in gezondheidscentrum Charley Toorop aanwezig ben,” vertelt zij. Met welke problemen kunnen kinderen bij haar terecht? “Dat is heel divers. Ik behandel kinderen met een voorkeurshouding, een trage motorische ontwikkeling, aangeboren afwijkingen of overgewicht, pubers met orthopedische klachten, maar ook kinderen met schrijfproblemen. In feite komen kinderen met allerlei ontwikkelingsproblemen of klachten op het gebied van het bewegingsapparaat bij mij,” legt zij uit.

Open
Na haar fysiotherapie-opleiding heeft Quirine een specialisatie van drie jaar gedaan. “Ik heb altijd al iets met kinderen willen doen. Het was of het onderwijs of de zorg en uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen. Ik vind het leuk om kinderen een gezonde toekomst te bieden omdat zij de toekomst hebben.” Zij ziet duidelijk de pluspunten van het werken in een gezondheidscentrum. “We kunnen patiënten naar elkaar doorverwijzen. Mijn deur staat ook altijd open dus als er vragen zijn, mogen mensen bij mij binnenlopen.” Kinderen kunnen naar Quirine toe komen, maar als het nodig is, komt Quirine ook bij de kinderen thuis. “Bijvoorbeeld als het niet mogelijk is dat een kind hier naartoe komt of als het belangrijk is dat ik de thuissituatie observeer. Mijn doel is dat kinderen plezier hebben in bewegen en samen met de ouders wil ik er alles aan doen om dat te bereiken.” Quirine is elke donderdagochtend aanwezig in ons gezondheidscentrum.


terug naar boven