Hoe komt u aan uw medicijnen?

De snelste weg naar uw (herhaal)medicatie

Uw huisarts heeft u medicijnen voorgeschreven en daarvoor kunt u bij uw apotheek terecht. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 

  • Herhaalmedicatie

Heeft u herhaalmedicatie nodig? Vraag die dan op tijd aan, zodat uw huisarts en apotheek voldoende tijd hebben om alles goed klaar te maken. U kunt uw medicijnen op zijn vroegst twee dagen nadat u deze heeft aangevraagd ophalen in de apotheek aan de Imkerstraat. Komt u eerder, dan kan het zijn dat nog niet alle medicijnen beschikbaar zijn. Wilt u zeker weten dat uw medicatie klaarligt? Meld u zich dan aan voor de sms-afhaalservice van de apotheek. U krijgt dan een sms’je zodra alles voor u klaarligt en in de apotheek wordt u sneller geholpen. Als u zich meldt met uw geboortejaar en huisnummer, dan ziet de apothekersassistente aan de balie direct waar uw medicijnen klaarliggen in onze afhaalkast.

U kunt uw herhaalmedicatie 24 uur per dag, zeven dagen per week telefonisch aanvragen bij gezondheidscentrum Charley Toorop (010 – 4 555 888 keuze 2) door een bandje in te spreken. U kunt dit ook doen bij de apotheek, die de aanvraag dan voor u voorlegt aan uw huisarts voor akkoord. Het aanvragen via de apotheek kan via de website (www.apotheekzevenkamp.nl) of per telefoon (088 – 0800200). In beide gevallen moet u het (laatste) herhaalreceptnummer opgeven en uw geboortejaar. Gaat het om een recept dat langer dan een jaar geleden is afgeleverd, dan kunt u uw herhaalmedicatie alleen bij de huisarts aanvragen.

 

  • Spoedmedicatie

Heeft u met spoed een geneesmiddel aangevraagd, zoals een pijnstiller of een antibioticum? Dan kunt u dat direct in de apotheek aan de Imkerstraat ophalen zodra uw huisarts dit medicijn heeft voorgeschreven of goedgekeurd. U hoeft dan niet te wachten op een sms-bericht.

 

  • Medicatie tijdens consult

Een recept dat u tijdens het consult heeft meegekregen van uw huisarts kunt u in de meeste gevallen tussen 8.00 en 11.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur meekrijgen in de apotheek in gezondheidscentrum Charley Toorop.

 

  • Bezorgservice

Als u wilt dat uw medicijnen bezorgd worden, dan kunt u deze twee of drie dagen nadat u ze heeft besteld, verwachten. Gaat het om spoedmedicatie? Dan bezorgen we deze op uw verzoek natuurlijk eerder.


terug naar boven