Het bekken: een intiem en belangrijk gebied

‘De basis van al uw bewegingen’
Als bekkenfysiotherapeut behandelt Jennifer Adler mensen met obstipatie, urine- en/of ontlastingsverlies, kinderen met zindelijkheidsproblemen, zwangeren, vrouwen met verzakkingen, vaginale pijn of vaginisme en transgenders. “Maar ook als u pijn in de lage rug, buik, schaamstreek of liezen heeft, kunt u baat hebben bij mijn behandeling. Die is gericht op het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning van de spieren in het bekken. Dat is een intiem gebied. Voor sommigen vormt dit zo’n belemmering of bron van schaamte dat ze maar doorlopen met hun klachten. Zo onnodig! Bekkenklachten kunnen uw leven enorm vergallen, terwijl ik ze vanuit mijn specialisme kan verhelpen of verlichten. Een gesprek kan toch altijd? Ik ben nuchter, vind niets raar en kan u met voorlichting, advies en training verder helpen. In uw eigen gezondheidscentrum, dus laagdrempelig en vertrouwd.”

Jennifer Adler

“Mijn behandeling is gericht op het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning van de spieren in uw bekken,” aldus Jennifer Adler.

Ook voor mannen
Net als alle fysiotherapeuten stelt Jennifer u veel vragen bij de intake. “Maar mijn vragen gaan vaak wat dieper. Het kan van belang zijn dat ik uw seksuele voorgeschiedenis weet. Van de mannen is 1 op de 7 seksueel misbruikt en bij de vrouwen is dat zelfs 1 op de 4. Dat gaat van intimidatie tot verkrachting. Misbruik kan spanning opleveren in de bekkenbodem. Net als mijn collega’s doe ik ook lichamelijk onderzoek. Het kan nodig zijn dat ik later inwendig onderzoek doe, maar of u dat wilt, bepaalt u zelf. Hoe meer ik weet, des te gerichter mijn persoonlijke behandelplan is. Voor alle duidelijkheid: mijn specialisme zijn de bekkenspieren en hun functioneren. Ik kan wel huisartsen, urologen, gynaecologen, maag-, darm-, leverartsen, psychologen, seksuologen of chirurgen raadplegen of u naar hen doorsturen als blijkt dat dit nodig is. Ik behandel ook mannen met prostaatkanker. Het Erasmus Medisch Centrum schakelt mij al voor de operatie in. Ik kijk dan hoe de bekkenbodemfunctie is en of er al klachten zijn en geef voorlichting over wat de patiënt kan verwachten. Na de operatie kan ik helpen bij urineverlies, seksuele klachten of pijn.”

De laatste tijd ziet Jennifer meer patiënten met pijnklachten. “Vaak zijn dat mannen. Door stress en overactiviteit kregen deze patiënten vroeger spanningshoofdpijn, nu hebben ze te gespannen bekkenspieren. Deze zijn verbonden met spieren in de buik, rug en billen en daar kan de pijn naar uitstralen, evenals naar de genitale streek. Ook kunnen er erectieproblemen ontstaan. Uw bekken is de basis van al uw bewegingen. Reden genoeg om er goed voor te zorgen en bekkenklachten niet voor lief te nemen, maar te lijf te gaan.”

Afspraak maken
Iedere dinsdag en zaterdag van 9.30 tot 14.00 uur kunt u op afspraak bij Jennifer terecht in gezondheidscentrum Charley Toorop. U kunt telefonisch (010 – 455 81 05) of per mail (info@fysionesse.nl) een afspraak maken. U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig.


terug naar boven