‘Een in alle opzichten kwalitatief goede zorg’

FysioNesse heeft twee praktijken: Fysiotherapie Charley Toorop en Fysiotherapie Gezondheidscentrum Nesselande. Bij FysioNesse zijn we in 2012 ontzettend druk geweest met scholing, kwaliteit en certificering en gaan daar in 2013 mee verder. We willen blijven groeien in specialismen en in behandelmethoden, zodat we u zo goed mogelijk van dienst kunnen zijn en effectief en efficiënt uw klachten kunnen behandelen.

Specialisatie en kwaliteit
“Onze fysiotherapeuten staan allemaal geregistreerd in het kwaliteitsregister van het KNFG en scholen zich constant bij,” aldus Rob de Vaal, manueeltherapeut bij FysioNesse. De kwaliteit van hun vakmanschap is dus gegarandeerd, maar dat vinden we niet voldoende. We staan voor een in alle opzichten kwalitatief goede zorg en dat betekent dat ook onze organisatie op orde moet zijn. Daarom zijn we aan de slag gegaan om onze zorg volgens de standaarden van het HKZ-kwaliteitssysteem te organiseren. Vervolgens hebben externe deskundigen onze praktijk hierop doorgelicht en bleek dat we voldoen aan de strenge eisen voor het HKZ-kwaliteitskeurmerk. Dat was reden voor een feestje!” (Psychosomatisch) fysiotherapeut René Oonk: “Het leuke is dat we in het kader van de HKZ-certificering regelmatig meten hoe (on)tevreden de patiënten zijn over de behandeling die zij van onze fysiotherapeuten krijgen. Het gemiddelde rapportcijfer dat zij geven is een 8,8. Een mooi resultaat dat boven het landelijke gemiddelde ligt en dat we graag minimaal zo willen houden. Daarom doen we veel aan bijvoorbeeld opleidingen.

Studie
Zo rondden fysiotherapeuten Marjolein Smits en Jeroen Schippers in 2012 hun specialisatiestudies af. Jeroen is sportfysiotherapeut en houdt zich bezig met sportgerelateerde vragen of klachten zoals sportblessures, blessurepreventie en sportrevalidatie. Marjolein is de eerste oedeemtherapeut in de wijk Nesselande. “Ze heeft de smaak van het studeren te pakken, want ze doet nu haar specialisatie oncologiefysiotherapie,” aldus René. “Daarnaast hebben we allemaal een cursus medical taping gevolgd. Vanuit ons streven om zoveel mogelijk zorg te bieden werkt sinds vorig jaar ook kinderfysiotherapeut Quirine Plazier hier. Zij behandelt kinderen tot 18 jaar met allerlei ontwikkelingsproblemen of klachten op het gebied van het bewegingsapparaat.”

Persoonlijke aandacht
Een ander sterk punt van de fysiotherapeuten van FysioNesse is dat ze zelf behandelmethoden en -protocollen ontwikkelen. Een mooi voorbeeld hiervan is het tenniselleboogprotocol. “Klachten waar we ons nu op richten zijn neurologische aandoeningen bij ouderen, oncologie, hoofdpijn en heupartrose. Daarnaast zijn we binnen gezondheidscentrum Charley Toorop betrokken bij het opzetten van zorgprogramma’s. We stemmen dan alle zorg voor een bepaalde patiëntengroep op elkaar af,” vertelt Rob. “Zo hebben onze collega Saskia Groenendijk – gespecialiseerd in geriatrie-fysiotherapie – een huisarts, de verpleegkundig specialist en de diëtist een zorgprogramma voor mensen met botontkalking en valproblematiek uitgewerkt. Patiënten krijgen voorlichting over de aandoening, voeding, bewegen en preventie en volgen een beweegprogramma in onze eigen kleinschalige oefenzaal. Daar geven we iedere patiënt persoonlijke aandacht en begeleiding en dat werkt goed.”

Volgens René is dit een van de voorbeelden van de vruchten die patiënten kunnen plukken van de samenwerking tussen de zorgverleners van gezondheidscentrum Charley Toorop. “We zijn er allemaal heel positief over. We kunnen snelle service bieden dankzij de korte lijnen. Als zorgverleners lopen we over en weer bij elkaar binnen om te overleggen en vanuit de verschillende vakgebieden naar een probleem te kijken. Samen komen we tot de beste behandeling en bereikt u als patiënt het beste resultaat.”

Waarvoor kunt u bij ons terecht?
Als Fysiotherapie Charley Toorop hebben we veel specialisaties in huis om uw specifieke klachten zo goed mogelijk te kunnen behandelen:

 • fysiotherapie
 • manuele therapie
 • kinderfysiotherapie
 • sportfysiotherapie
 • geriatrie-fysiotherapie
 • oedeemtherapie
 • psychosomatische fysiotherapie
 • schrijftherapie
 • kinderbekkenfysiotherapie
 • fysiotherapie bij COPD en diabetes
 • fysiofitness
 • medische trainingstherapie
 • KISS-KIDD syndroom
 • Kaakklachten

Een verwijsbrief is niet per se nodig.

Fysiotherapeut Rob de Vaal (rechts) en zijn collega René Oonk

Fysiotherapeut Rob de Vaal (rechts) en zijn collega René Oonk


terug naar boven