Dag en nacht herhaalrecept bestellen

Uniek herhaalnummer belangrijk

Snel en op ieder moment van de dag uw herhaalrecept bestellen? Dat kunt u het beste direct doen bij de apotheek. Sandra Smit, apothekersassistente bij gezondheidscentrum Charley Toorop en Apotheek Zevenkamp, licht toe hoe dit in zijn werk gaat.

“We bieden u als patiënt van gezondheidscentrum Charley Toorop twee mogelijkheden om 24 uur per dag, 7 dagen per week uw herhaalrecept te bestellen. De eerste mogelijkheid is telefonisch. U belt de herhaalreceptenlijn, 088 – 0800200 en krijgt dan een computerstem te horen. Deze vraagt u de vier cijfers van uw geboortejaar in te toetsen op uw telefoon en af te sluiten met een hekje. Daarna krijgt u de vraag om het herhaalnummer in te toetsen en ook dit moet u afsluiten met een hekje. Dit herhaalnummer staat op het laatste medicijndoosje dat u heeft gekregen. Als u vier geneesmiddelen nodig heeft, dan moet u vier nummers opgeven. U toetst alle gegevens in en hoeft dus niets in te spreken.”

Optimaal
De tweede mogelijkheid om uw herhaalrecept door te geven is via de website van de apotheek. Ga naar www.apotheekzevenkamp.nl en klik op Herhaalrecepten. U komt dan op de pagina waar u uw geboortejaar en herhaalnummer intypt. “Vervolgens klikt u op Medicijn aanvragen en dan wordt uw aanvraag verzonden. Daarna gaan wij in de apotheek aan de slag,” aldus Sandra. “Of u nu via de telefoon of de website uw herhaalrecept bestelt, uw aanvraag komt altijd in ons systeem terecht. Wij verwerken uw gegevens en sturen de aanvraag door naar uw huisarts. Hij of zij controleert de medicatie en pas na zijn of haar akkoord kunnen wij de medicijnen afleveren waar u ze wilt hebben. Daar gaat altijd een werkdag overheen. Als u uw medicijnen voor 11.00 uur bestelt, kunt u ze de volgende werkdag na 14.00 uur afhalen. Belt u vrijdag voor 11.00 uur, dan liggen de medicijnen maandagmiddag na 14.00 uur klaar in de apotheek. Belt u vrijdag na 11.00 uur, dan kunt u ze dinsdagmiddag ophalen.”

Als u de medicijnen altijd afhaalt bij de apotheek en wilt dat ze worden thuisbezorgd dan kunt u Apotheek Zevenkamp bellen. Deze is op werkdagen van 8.30 uur tot 17.30 uur bereikbaar op 010 – 455 34 72. U kunt op dit nummer ook terecht voor vragen of opmerkingen. Thuisbezorging gebeurt altijd op de tweede werkdag nadat u het herhaalrecept heeft besteld. “Is er iets niet goed gegaan bij het doorgeven van het herhaalrecept, dan nemen wij uiteraard contact op. We willen onze klanten optimaal van dienst zijn.”

Laatste medicijndoosje
Sandra benadrukt dat het bestellen van herhaalrecepten staat of valt met het unieke herhaalnummer dat op het laatste medicijndoosje staat dat u heeft gekregen. Staat er geen herhaalnummer op het etiket, dan moet u uw geneesmiddel alsnog bij uw huisarts aanvragen, 010 – 4 555 888, keuze 2. Dan kan het gaan om medicijnen die normaliter door uw medisch specialist worden voorgeschreven. Heeft u vragen over de nieuwe werkwijze, dan kunt u het beste Apotheek Zevenkamp bellen, 010 – 455 34 72, of uw vraag stellen aan de balie in de apotheek.

Uw snelste route naar een herhaalrecept
Heeft u een herhaalnummer op uw laatste medicijndoosje? bel de herhaalreceptenlijn, 088 – 0800200 of ga naar www.apotheekzevenkamp.nl of ga langs bij uw apotheek en doe uw aanvraag aan de balie (op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur)

Heeft u geen herhaalnummer op uw laatste medicijndoosje? bel Apotheek Zevenkamp, ga langs bij de apotheek in het gezondheidscentrum of bestel uw medicijnen bij het gezondheidscentrum Charley Toorop, 010 – 4 555 888, keuze 2 (op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur)

Heeft u vragen of opmerkingen over uw medicatie? bel Apotheek Zevenkamp, 010 – 455 34 72 (op werkdagen van 8.30 tot 17.30 uur)


terug naar boven