Afspraken maken

Online
U gaat naar www.gccharleytoorop.nl/maak-een-afspraak/. Daarna vult u uw naam, geboortedatum en telefoonnummer in. Vervolgens kunt u kiezen uit de verschillende huisartsen of de Verpleegkundig Specialist. Kies uw eigen huisarts. Bent u onder behandeling bij de Verpleegkundig Specialist, maak dan een afspraak met haar. U krijgt een overzicht van de beschikbare dagen en tijden waaruit u een keuze kunt maken. Andere tijden zijn niet beschikbaar. U kunt geen afspraak maken voor dezelfde dag, wel voor de dag erna (als er dan nog plek is) of de dagen erna. Ook krijgt u de vraag een korte omschrijving van uw klacht(en) te geven. De assistenten kunnen dan bekijken of het noodzakelijk is dat u op consult komt bij uw huisarts of dat het om een kleine(re) of andere verrichting gaat die ook door de Verpleegkundig Specialist of de assistente kan worden gedaan. Dit geld alleen voor afspraken zonder spoed, wanneer u spoed heeft gaat dit altijd telefonisch via de assistente.

Telefonisch
Als u denkt dat uw klachten spoed zijn en u bij voorkeur dezelfde dag nog naar de huisarts wilt, kunt u beter bellen en in overleg met de assistenten een afspraak maken voor dezelfde dag. De assistente zal vragen naar uw klachten om de afspraak zo goed mogelijk te plannen. Net zoals de huisartsen en de Verpleegkundig Specialist hebben ook de assistenten beroepsgeheim. Ook zij gaan dus vertrouwelijk om met de informatie.

Hoe lang duurt een afspraak?
Een afspraak bij de huisarts duurt ongeveer tien minuten. Als u meerdere klachten wilt bespreken of iemand meeneemt naar een afspraak, heeft u misschien meer tijd nodig. Geef dit aan bij het maken van de afspraak. De assistente kan dan voldoende tijd voor u inplannen.

Kan de huisarts bij mij thuis komen?
Als u vanwege uw gezondheidsklacht(en) niet in staat bent om naar de praktijk te komen, komt de huisarts bij u thuis op visite. Heeft u geen vervoer? Dat is geen reden voor een huisarts om bij u thuis te komen. U zult dan gebruik moeten maken van het openbaar vervoer, een taxi of iemand in uw omgeving die u bij de praktijk kan brengen.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op het gesprek?
Het is belangrijk om voorafgaand aan een bezoek goed op een rij te hebben wat uw klachten zijn en wat u van de huisarts verwacht. Zet daarom uw klachten en vragen op papier en neem dit mee. Zo kan de huisarts u het beste helpen.

Iemand meenemen naar het gesprek
Tijdens een bezoek aan de huisarts kan er veel informatie op u afkomen. Het is belangrijk dat u alles goed begrijpt. Soms kan het handig zijn om iemand mee te nemen. Zo hoeft u zich tijdens het gesprek geen zorgen te maken dat u iets vergeet te vragen of na afloop niet meer exact weet wat er is gezegd.

Verpleegkundig Specialist
Voor kleine kwalen, zoals klachten op het gebied van kno, soa, hoesten en voor huidaandoeningen kunt u ook een afspraak maken bij onze Verpleegkundig Specialist Annemarie Martin. Zij werkt nauw samen met de huisartsen.

Afspraak met uw huisarts:
010 – 455 58 88 (ook voor spoed en dan keuze 1)
Onderzoeksresultaten opvragen:
010 – 455 58 88 na 14.00 uur (keuze 3)
Herhaalrecepten:
010 – 455 58 88 (keuze 2)
Spoed buiten kantooruren:
huisartsenpost IJsselland Ziekenhuis:
010 – 279 92 62
Bij direct levensgevaar: 112


terug naar boven