Wijkteam Zevenkamp

Hulpverleners dichter bij de mensen brengen. Met die gedachte zijn in 2015 de wijkteams in Rotterdam opgericht. Karin Verhorst is sinds 1,5 jaar wijkteamleider Zevenkamp. Elke wijk in Rotterdam heeft een wijkteam. Wat is een wijkteam? Waarom is het er? En wat kan een wijkteam betekenen voor de patiënten van gezondheidscentrum Charley Toorop? Karin vertelt over het hoe, wat en waarom.

Lees verder

Online afspraken maken

Sinds oktober 2016 kunt u online een afspraak maken met uw eigen huisarts of de verpleegkundig specialist. In de praktijk betekent dit dat u via de website van ons gezondheidscentrum zelf uw afspraak kunt plannen – 24 uur per dag – op het moment dat het u het beste schikt. Inmiddels benut ruim 10% van onze patiënten deze mogelijkheid.

Lees verder

Uit de praktijk: hooikoorts

De bloeitijd van bomen en grassen komt er weer aan. Voor zo’n 10 tot 20% van de Nederlanders betekent dit dat hun hooikoortsklachten (weer) opspelen. Maar wat is hooikoorts precies? Huisarts Paul Sanderse en centrumassistente Lilian Stolk vertellen u graag meer

Lees verder

Nieuw: beweegrichtlijnen 2017

Nederland kende drie normen voor bewegen en dat was soms best verwarrend. Daarom heeft een commissie van de Gezondheidsraad zich hierover gebogen en na uitgebreid onderzoek van de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen nieuwe beweegrichtlijnen opgesteld. Wat houden deze in?

Lees verder

Uit de praktijk: brandwonden

In de winter ontstaan meer brandwonden door het onveilig omgaan met hittebronnen. Huisarts Laura van der Voorden en Verpleegkundig Specialist Annemarie Martin leggen uit wat brandwonden zijn, hoe je ze kunt voorkomen en wat je er zelf aan kunt doen als je ze oploopt.

Lees verder

Goede resultaten online afspraken maken

Vanaf oktober 2016 is het mogelijk online afspraken te maken bij uw huisarts of de verpleegkundig specialist. In de praktijk betekent dit dat u via de website van gezondheidscentrum Charley Toorop zelf uw afspraak kunt plannen – 24 uur per dag – op het moment dat het u het beste schikt. Veel patiënten maken hier graag gebruik van.

Lees verder

Uit de praktijk: hoesten en proesten

Met de herfst op komst krijgen weer meer mensen last van hoesten en verkoudheid. Meestal gaat hoesten vanzelf over en is een bezoek aan uw huisarts niet nodig.

Lees verder

Nieuwe huisarts in opleiding

Laurens Hoogerhuis is de nieuwe arts in opleiding tot specialist (AIOS). Als basisarts volgt hij een driejarige opleiding tot huisarts. Laurens is op 1 september gestart en blijft een half jaar. Hij wordt begeleid door Laura van der Voorden.

Lees verder

Uit de praktijk: online afspraken maken

Sinds vier maanden kunt u online afspraken maken bij ons gezondheidscentrum. Het is voor iedereen wennen, zowel voor u als voor ons als zorgverleners. Tips en suggesties zijn altijd van harte welkom. U kunt ze melden bij de centrumassistenten.

Lees verder

Uit de praktijk: een longfunctietest

Heeft u astma of COPD? Dan heeft u ongetwijfeld al een of meerdere keren een longfunctietest (spirometrie) gehad. Ook patiënten die al langere tijd hoesten of kortademig zijn, krijgen vaak deze test om de gezondheid van de longen te beoordelen.

Lees verder
Gezondheidscentrum Charley Toorop - Charley Tooropsingel 48 - 3059 WG Rotterdam - Tel: 010 455 58 88 - Fax: 010 286 60 91