Wat verandert er in 2017 in uw apotheek?

Het nieuwe jaar staat voor de deur en brengt zoals altijd weer veranderingen met zich mee in de apotheek. Zo gaan de apothekers in 2017 vaker patiënten bellen om hun medicatie te bespreken.

Lees verder

Vitamine B12 ook in tabletvorm

Het advies van het Nederlands Huisartsen Genootschap is bij een tekort aan B12 zoveel mogelijk tabletten voor te schrijven en alleen in bijzondere situaties te kiezen voor injecties.

Lees verder

Hoe komt u aan uw medicijnen?

Herhaalmedicatie, spoedmedicatie, medicatie tijdens een bezoek aan uw huisarts… Uw apotheek regelt allemaal voor u, maar hoe komt u zo goed en zo snel mogelijk aan uw voorgeschreven medicijnen?

Lees verder

Nieuw: hooikoortsmedicatie

Voortaan kunt u onder bepaalde voorwaarden direct in de apotheek uw hooikoortsgeneesmiddelen aanvragen en meenemen.

Lees verder

Nieuw: avond-, nacht- en weekendapotheek in IJsselland Ziekenhuis

Eind mei is de poliklinische apotheek in het IJsselland Ziekenhuis gestart. Deze apotheek is door het ziekenhuis in samenwerking met alle apotheken in de regio opgezet voor patiënten in de groot-regio Rijnmond.

Lees verder

Met voorrang uw herhaalmedicatie afhalen

Nieuw bij onze apotheek is de sms-afhaalservice. Doel hiervan is voor u de wachttijden te verkorten als u uw herhaalmedicatie afhaalt.

Lees verder

Verbetering wachttijden apotheek

BENU Apotheken Zevenkamp en Charley Toorop introduceren de sms-afhaalservice om voor u de wachttijden te verkorten.

Lees verder

‘Moet er bij, af of anders?’

Uw huisarts en apotheker kijken samen graag wat beter kan. U bent altijd van harte welkom voor een gesprek over uw medicatie.

Lees verder

Juiste medicatie-informatie voor juiste zorg

Mocht u door wat voor omstandigheden bij een andere huisarts, apotheker of medisch specialist in Nederland terechtkomen, dan is het handig als deze zorgverlener uw belangrijkste medische gegevens elektronisch kan inzien in de zorginfrastructuur. Die gegevens betreffen niet allen de informatie van uw huisarts, maar ook uw medicijngebruik. Hiervoor moet u de apotheek schriftelijk toestemming geven.

Lees verder

Nieuw: herhaalrecepten app

Patiënten van Apotheek Zevenkamp en Apotheek Charley Toorop konden al telefonisch (de herhaalreceptenlijn, 088 – 0800200) en via de website 24 uur per dag, 7 dagen per week hun herhaalrecept bij de apotheek bestellen. De apotheek vraagt hiervoor dan namens u een fiattering bij de huisarts. Daar komt nu een nieuwe mogelijkheid bij: een herhaalrecepten app.

Lees verder
Gezondheidscentrum Charley Toorop - Charley Tooropsingel 48 - 3059 WG Rotterdam - Tel: 010 455 58 88 - Fax: 010 286 60 91